19 april 2022
19:00

Tjörns DFF

Referat: Grohed/Ljungskile Lag 2 - Tjörns DFF

Solen värmde gott när matchen mot Grohed/Ljungskile spelades på Skarsjövallens konstgräs. Vi började bra och de första 10 minuterna skapade vi en del tryck framåt och en dubbelhörna. Den första hörnan av Sara Ohlsson var det nära när vi var närmast i första läget och i andra våg fick Li Gollungberg på ett bra avslut som vållade en del besvär.
I 11:e minuten får LSK ett inkast som hamnar strax utanför straffområdet och Linnea Jensen kan vända upp och lobba in 1-0 i bortre burgaveln. 2 minuter senare är det dags igen när vi tappar i markeringarna och ett inlägg från höger stöts in vid bortre stolpen till 2-0 av Ebba Stenstavold. Det kändes givetvis tungt att ligga under med 2-0 efter den fina starten.

Vi kommer tillbaka och i 15:e minuten skapas en dubbelhörna igen. Sara har fin kvalitet på hörnorna och framförallt den andra tvingar målvakten till en räddning. 3 minuter senare kommer LSK i en snabb kontring och ytterligare en lobb resulterar, denna gång från Ella Andersson Källqvist. G/L visade upp en grym effektivitet med 3 mål 8 minuter. G/L visar upp ett fint spel därefter med fint passningsspel där kanterna användes för snabba omställningar som då och då gav måldoftande situationer. Vi skapade också en del, bl a hade Sara, i slutminuterna, en frispark som målvakten tippade i ribban och Kamilla Sundberg, i dålig vinkel, sköt utanför.

I andra halvleken fortsatte G/L att föra spelet och hade ett övertag första kvarten. Bl a skapades ett läge där skottet tog i krysstolpen men 4-0 skulle komma i 56 minuten. Det föregicks av en hörna som nickades i ribban innan Frida Emilsson, i andra våg, kunde sätta bollen i nät. Vi fortsätter att kriga på och flyttar periodvis upp spelet och några fina kombinationer skapas utan att vara riktigt nära. Några chanser till skapas, bl a ett friläge från G/L där Marcela Wättring gör en av flera bra räddningar.

Sammanfattningsvis hade vi behövt få utdelning under första 10 minuterna när vi gjorde vår spelmässigt bästa period i matchen. När G/L svarade med att göra mål på sina första lägen växte de samtidigt som vi tappade spelet från inledningen av matchen.
Vi tar nya tag och ser nu fram emot hemmapremiären på Ekåsvallen mot Munkedal fredag den 29 april.